7 kwietnia 2019
7 kwietnia 2019
Przygotowania do maratonu charakteryzują się intensywnymi, coraz trudniejszymi treningami. Dobrze rozpisany plan treningowy to jednak nie wszystko – kluczowe znaczenie ma również zbilansowane odżywianie. Właściwy dobór diety pomaga w utrzymaniu odpowiedniego poziomu energii podczas treningu, jak i w regeneracji po treningowej.
Odżywianie to bardzo istotny czynnik sukcesu:
Lekceważenie diety może przynieść poważnego konsekwencje dla organizmu. Dobór odpowiedniego planu żywieniowego jest bardzo indywidualną sprawą, dlatego najlepiej skonsultować się z dietetykiem, który pomoże w dostosowaniu diety do spersonalizowanych celów oraz parametrów – podkreśla Anna Soliwoda, dietetyk Carolina Medical Center.
W naszym serwisie wykorzystujemy pliki Cookies. Są one zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celach statystycznych oraz ułatwienia korzystania z serwisu. Ustawienia te zawsze można zmienić. Szczegółowe informacje o plikach Cookies znajdują się wPolityce Prywatności w sprawie Cookies.
Akceptuj